Γλυκά χωρίς Ζάχαρη: Συνταγές

Το «γλυκά χωρίς ζάχαρη» θεωρούνταν κάποτε αντιφατικό, αλλά οι εναλλακτικές επιλογές για αντικατάσταση της ζάχαρης σε συνταγές κέικ έχουν εξελιχθεί πολύ. Παρακάτω θα βρείτε 4 συνταγές για κέικ χωρίς ζάχαρη, ιδανικές για ένα θρεπτικό πρωινό ή σνακ για μεγάλους και παιδιά. Επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει και απολαύστε τη χωρίς ενοχές.

Κέικ πρωτεΐνης με βρώμη και λιναρόσπορο (ΧΩΡΙΣ βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι!)

Η αναζήτηση για υγιεινές επιλογές γλυκών συνταγών γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, και το κέικ πρωτεΐνης με βρώμη και λιναρόσπορο είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους θέλουν ένα γλυκό σνακ χωρίς την προσθήκη βούτυρου, ζάχαρης και αλεύρου. Αντί αυτών, χρησιμοποιεί υγιεινά υλικά που προσφέρουν πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Η βρώμη προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία, ενώ το λιναρόσπορο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτή η συνταγή προσφέρει έναν συνδυασμό γεύσης και θρεπτικών ουσιών που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας.

Συστατικά:

  • 1 1/2 κούπες βρώμης
  • 1/2 κούπα λιναρόσπορου
  • 3 αυγά
  • 1/4 κούπας μέλι
  • 1 κούπα γάλα (μπορεί να χρησιμοποιηθεί γάλα φυτικής προέλευσης)
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Αναμειγνύετε τη βρώμη, το λιναρόσπορο, τα αυγά, το μέλι, το γάλα, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε μία μεγάλη αλεύρωτη κατσαρόλα.
  3. Ανακατεύετε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  4. Βάζετε τη ζύμη σε μια φόρμα κέικ σε λαδόκολλα (ή μπορείτε να την αλέιψετε με βούτυρο).
  5. Ψήνετε το κέικ στον φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και να είναι αφράτο.
  6. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψετε σε φέτες και να το σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης :  Φιστίκια Αιγίνης - Γνήσιος Ελληνικός Θησαυρός
Διάρκεια Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40-45 λεπτά
Συνολική Διάρκεια: 50-55 λεπτά
Μερίδες: 12

Θρεπτικό κέικ χωρίς ζάχαρη και αλεύρι με χουρμάδες και μπανάνες

Η συνταγή για αυτό το θρεπτικό κέικ χωρίς ζάχαρη και αλεύρι περιλαμβάνει τη χρήση χουρμάδων και μπανανών αντί για την παραδοσιακή ζάχαρη. Η προετοιμασία του είναι απλή και εύκολη, ενώ το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό γλυκό που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές.

Οι χουρμάδες είναι γνωστοί για τη φυσική τους γλύκα, ενώ παράλληλα περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο και ιδανικές για τη ρύθμιση του πεπτικού συστήματος. Έτσι, αυτό το κέικ προσφέρει έναν συνδυασμό γεύσης και θρεπτικών οφελών.

Για να παρασκευάσετε αυτό το κέικ, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1 φλιτζάνι χουρμάδες (χωρίς κουκούτσια)
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. αλεσμένη κανέλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο αλάτι

Επιπλέον, θα χρειαστείτε ένα μπλέντερ για να αναμείξετε τα υλικά. Απλώς προσθέστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αναμείξτε μέχρι να προκύψει μια ομοιόμορφη μάζα. Στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-35 λεπτά. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει για λίγο πριν το κόψετε σε κομμάτια.

Κέικ με μέλι και κακάο

Το κέικ με μέλι και κακάο είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για όσους αναζητούν ένα γευστικό σνακ χωρίς τη χρήση ζάχαρης. Το μέλι προσφέρει φυσική γλύκα, ενώ το κακάο προσθέτει έναν ευχάριστο και πλούσιο άρωμα.

Για να παρασκευάσετε αυτό το κέικ, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κούπας κακάο
  • 1/2 κούπας μέλι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • Εκχύλισμα βανίλιας
Διαβάστε επίσης :  Θεραπεία για Σκασμένα και Ξηρά Χείλη

Ενώστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, αφήστε το κέικ να κρυώσει λίγο πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε. Απολαύστε το με μια κούπα ζεστό τσάι ή καφέ!

Κέικ καρότου

Η συνταγή του κέικ αυτού περιλαμβάνει φρέσκα καρότα και υγιεινά υλικά, προσφέροντας μια εναλλακτική επιλογή για γευστικά και θρεπτικά γλυκά. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε το δικό σας κέικ καρότου.

Υλικά Ποσότητα
Φρέσκα καρότα 2 μεσαίου μεγέθους
Αβγά 3
Λάδι 1/2 φλιτζάνι
Μέλι 1/2 φλιτζάνι
Αλεύρι  1 1/2 φλιτζάνια
Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού
Καρύδα τριμμένη 1/2 φλιτζάνι

Οι οδηγίες για την παρασκευή του κέικ καρότου είναι απλές. Πρώτα, βάλτε σε ένα μπλέντερ τα καρότα ώστε να πολτοποιηθούν και ύστερα αναμείξτε σε ένα μπολ, τα αυγά, το λάδι και το μέλι. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και την τριμμένη καρύδα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C.
  2. Λαδώστε ή αλείψτε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  3. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί.
  4. Ψήστε το κέικ καρότου στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να είναι αφράτο.
  5. Αφήστε το κέικ να κρυώσει και στη συνέχεια σερβίρετε το κομμένο σε κομμάτια.

Αυτό το κέικ καρότου είναι ιδανικό για πρωινό ή σνακ για παιδιά και μεγάλους. Υποδεχθείτε τη γλυκή απόλαυση του καρότου, χωρίς την προσθήκη ζάχαρης στην συνταγή σας!

Διαβάστε επίσης :  Αλήθεια ή Απάτη; Ολοκληρωμένη ανάλυση για το Reduslim

By admin1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *