Δραστηριότητες
  Αναζήτηση  Είσοδος Μελών
  » Ξεχάσατε τον κωδικό σας
  » Γίνετε Μέλος

  Δραστηριότητες  [13/10/2008] Επίσκεψη παιδικού σταθμού στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

  Επίσκεψη παιδικού σταθμού στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο είχαν δεκάδες παιδιά του Παιδικού Σταθμού Άνω Πατησίων «Το Γελαστό Πορτοκάλι», που επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Φιλαδέλφειας. Οι λιλιπούτειοι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης και μυήθηκαν στη μαγεία της ανάγνωσης μέσα από το παραμύθι που τους διάβασε η συνοδός παιδαγωγός.

  Η υποδοχή και ξενάγηση επισκεπτών στο χώρο της άρτια οργανωμένης, αυτοματοποιημένης και ενημερωμένης δανειστικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλει η Διοίκηση και το προσωπικό του Πνευματικού Κέντρου για την εξοικείωση διαφόρων κοινωνικών και ηλικιακών ομάδων με την ανάγνωση και γενικότερα το χώρο του βιβλίου. Επίσκεψη παιδικού σταθμού στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

  Στην εποχή της κατίσχυσης της εικόνας, που τείνει να μας απομακρύνει από την πρακτική της ανάγνωσης βιβλίων, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη «μύηση» μικρών παιδιών στο μαγικό κόσμο του βιβλίου, γι’ αυτό και το Πνευματικό Κέντρο και η Βιβλιοθήκη του Δήμου συνεχίζουν και φέτος το Πρόγραμμα «Βιβλιοθήκη και Παιδί», στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση της αγάπης και της γνώσης των παιδιών για το βιβλίο, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες (θέατρο, παιχνίδι, εικαστικά και μουσική). Στα πλαίσια του προγράμματος, εντάσσονται επισκέψεις συγγραφέων, εικονογράφων, η χρήση οπτικοακουστικών μέσων και η συνεργασία με μουσεία και άλλους φορείς. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη 18:30-19:30 και απευθύνεται σε παιδιά 6-10 ετών.

  Η Δημοτική Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Ν. Τρυπιά 45) και λειτουργεί καθημερινά 07:30-21:00.

  Επιστροφή