ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑναζήτησηΕίσοδος Μελών
» Ξεχάσατε τον κωδικό σας
» Γίνετε Μέλος

Αποφάσεις Δ.Σ.[23/7/2009] Προς οριστική διευθέτηση το ζήτημα της Πλατείας Γεννηματά-Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου
Προς οριστική διευθέτηση το ζήτημα της Πλατείας Γεννηματά-Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας (αρ.απόφασης: 173/2009) κατά τη συνεδρίαση της 13ης Ιουλίου, την αποδοχή της ένταξης της απαλλοτρίωσης της Πλατείας Γεννηματά (Ο.Τ. 448Θ) στο Πρόγραμμα Θησέας.

Είχε προηγηθεί η αποστολή στο Δήμο μας εγγράφου (Αρ.Πρωτ.40263) από τη Δ/νση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Δ.Ο/Τμήμα Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο γνωστοποιήθηκε στη Διοίκηση του Δήμου η εξ ολοκλήρου απαλλοτρίωση της Πλατείας Γεννηματά από το Υπουργείο μέσω της ένταξής του στο Πρόγραμμα Θησέας (έργο ύψους 1.800.000 €). Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από σειρά ενεργειών της Διοίκησης του Δήμου που κατάφερε να φέρει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, το οποίο στήριξε ομόφωνα την προσπάθεια του Δήμου, ενώ παράλληλα δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την οικονομική αρωγή του Δήμου από τη Νομαρχία, αλλά και από τα αρμόδια Υπουργεία.

Οι παραπάνω εξελίξεις δικαιώνουν τις ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου και αποδεικνύουν έμπρακτα τη βούλησή της για τη διευθέτηση ζητημάτων που απασχολούν επί σειρά ετών την πόλη. Αξίζει να σημειωθεί πως με την ένταξη της απαλλοτρίωσης στο Πρόγραμμα Θησέας, αφενός διατηρείται ανέπαφος ένας πνεύμονας πρασίνου και χώρος αναψυχής για τους πολίτες, ενώ παράλληλα απαλλάσσονται οι περίοικοι από την οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση.

Επιστροφή