Δραστηριότητες Π.Π.Ι.Ε.Δ.
  Αναζήτηση  Είσοδος Μελών
  » Ξεχάσατε τον κωδικό σας
  » Γίνετε Μέλος

  Δραστηριότητες Π.Π.Ι.Ε.Δ.  [15/5/2009] Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
  Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων                   Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου).

                 Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, τη Δευτέρα 18 Μαΐου και ώρα 20:00 στο αίθριο του Παγκοσμίου Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ, Δεκελείας 152), θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Σωκράτη Σινόπουλου, Λέκτορα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα «Ήχοι και Μουσικές της Καθ’ Ημάς Ανατολής». Θα ακολουθήσει παραδοσιακή συναυλία με σκοπούς και τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας, με τους Σωκράτη Σινόπουλο και Ηλία Υφαντίδη. Παράλληλα, το τμήμα παραδοσιακών χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας θα παρουσιάσει χορούς από τη Μικρά Ασία και την Καππαδοκία.

                 Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την περιοδική έκθεση ενθυμημάτων που δεν είχαν εκτεθεί μέχρι σήμερα, η οποία εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 11 Μαΐου, τις ακόλουθες μέρες και ώρες: 11-19/05, 10:00-13:00 & 18:00-20:00.

  Επιστροφή