Νέα[14/10/2008] Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής με έργα του εκλιπόντος Βαγγέλη Κουτσουμπού

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής με έργα του εκλιπόντος Βαγγέλη Κουτσουμπού Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής γύρω από το έργο του αείμνηστου συμπολίτη μας και ζωγράφου Βαγγέλη Κουτσουμπού πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ) ¨Ανδρέας Παπανδρέου¨.

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής με έργα του εκλιπόντος Βαγγέλη Κουτσουμπού 
Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 10 Οκτώβρη παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος ενώ την έκθεση παρακολούθησαν καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου αρκετοί νεοφιλαδελφειώτες και επισκέπτες της πόλης μας.


Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής με έργα του εκλιπόντος Βαγγέλη Κουτσουμπού Ο ζωγράφος Βαγγέλης Κουτσουμπός γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1932. Το ταλέντο του βρήκε έκφραση από μικρή ηλικία αν και υπήρξε αυτοδίδακτος. Μετά από χρόνια εγκαταστάθηκε για μεγάλο διάστημα στον Καναδά όπου και συνέχισε τη δουλειά του σε πλατύτερους ορίζοντες, με εκθέσεις τόσο εκεί, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επέστρεψε στην Ελλάδα και τη Νέα Φιλαδέλφεια το 1981, συνεχίζοντας την έκθεση του έργου του, ενώ παράλληλα δίδασκε για διάστημα τεσσάρων ετών ζωγραφική στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Στη Νέα Φιλαδέλφεια παρέμεινε μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του μέχρι την ημέρα που απεβίωσε το 2001.
Επιστροφή