Γεγονότα / Εκδηλώσεις
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το Alzheimer
24/10/2008

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το Alzheimer Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στο Α’ Παράρτημα του Ενιαίου Φορέα ΚΑΠΗ Νέας Φιλαδέλφειας, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Νόσος Alzheimer: Πρόληψη, Διάγνωση, Θεραπευτική Αντιμετώπιση», που συνδιοργάνωσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και ο Ενιαίος Φορέας ΚΑΠΗ. Πλήθος κόσμου, ως επί των πλείστων μέλη του Ενιαίου Φορέα ΚΑΠΗ, είχε από νωρίς κατακλύσει την αίθουσα του ισογείου και παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον τις ομιλίες των προσκεκλημένων ειδικών.

Την εκδήλωση προλόγισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούλα Κοσμά, η οποία τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων με θέματα αγωγής υγείας για την Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το Alzheimer ενημέρωση των δημοτών και την πρόληψη ασθενειών, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα, Παναγιώτης Αθανασόπουλος. Ακολούθησαν οι ομιλίες της Δρ Παρασκευής Σακκά, Νευρολόγου-Ψυχιάτρου, Προέδρου της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, με θέμα «Νόσος Alzheimer: η πρόκληση του 21ου αιώνα», καθώς και της Ελένης Μαργιώτη, Ψυχολόγου, με θέμα «Η λειτουργία της μνήμης».  

 Την άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Σταύρος Κόντος, ο οποίος απένειμε στις ομιλήτριες αναμνηστικό του Δήμου, καθώς και η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Βασιλική Φραγκοπανάγου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το Alzheimer Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε συζήτηση με τους παραβρισκόμενους, οι οποίοι έθεσαν διευκρινιστικά ερωτήματα στις ομιλήτριες σχετικά με τα συμπτώματα και τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου. Σε όλους μοιράστηκαν ενημερωτικά έντυπα της Εταιρίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών.

Στη συνέχεια, δεκάδες ηλικιωμένοι, που επελέγησαν κατόπιν κλήρωσης, είχαν την ευκαιρία να υποβληθούν σε τεστ μνήμης από το εξειδικευμένο προσωπικό της Εταιρίας για την διαπίστωση ενδείξεων απώλειας μνήμης, που αποτελεί ένα από τα βασικότερα συμπτώματα άνοιας.Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το Alzheimer Με την εκδήλωση αυτή εγκαινιάζεται ο κύκλος ενημερωτικών εκδηλώσεων με θέματα αγωγής υγείας, που διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα ΚΑΠΗ, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των δημοτών, που μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση ασθενειών που απειλούν την υγεία όλων μας.

Επιστροφή