ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑναζήτησηΕίσοδος Μελών
» Ξεχάσατε τον κωδικό σας
» Γίνετε Μέλος

Δελτία Τύπου[28/7/2009] Δρομολογείται η εξ ολοκλήρου ανάπλαση της πλατείας Μιαούλη-Ομόφωνη απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών
Δρομολογείται η εξ ολοκλήρου ανάπλαση της πλατείας Μιαούλη-Ομόφωνη απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών Με ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νομαρχιακού Διαμερίσματος Αθηνών (αρ.αποφ. 128/2009) που συνεδρίασε στις 21 Ιουλίου 2009, εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για την ένταξη της ανάπλασης της Πλατείας Μιαούλη στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Νομαρχίας Αθηνών. Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Δήμαρχος Σταύρος Κόντος, ο οποίος ευχαρίστησε το σώμα για την θετική για την πόλη απόφαση, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Κωνσταντάτος.

Θέμα χρόνου μετά τις παραπάνω εξελίξεις, θεωρείται η έναρξη των εργασιών ανάπλασης, αφού προηγηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Σταύρου Κόντου και του Νομάρχη Γιάννη Σγουρού, καθώς και η δημοπράτηση του έργου.

Το έργο, προϋπολογισμού 470.000€, αφορά την εξ ολοκλήρου ανάπλαση της εν λόγω πλατείας και σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

1) Βελτίωση – επέκταση της υπάρχουσας παιδικής χαράς.
2) Αύξηση του πρασίνου (επέκταση επιφανείας πρασίνου, δημιουργία χλοοτάπητα που αναβαθμίζει αισθητικά την πλατεία, προσθήκη νέων φυτών).
3) Αντικατάσταση σωμάτων και υποδομής ηλεκτροφωτισμού.
4) Βελτίωση των υποδομών για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά και άλλα προβλήματα και την διευκόλυνσή τους για πρόσβαση στο κοινόχρηστο χώρο της πλατείας.
5) Δημιουργία χώρου που θα εξυπηρετεί υπαίθριες εκδηλώσεις (μουσικές κ.ά.)
6) Αντικατάσταση του υπάρχοντος συντριβανιού με νέο.
7) Δημιουργία καθιστικών χώρων.

Στόχος της ανάπλασης της πλατείας Μιαούλη αποτελεί η προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και εντάσσεται στη σειρά έργων ανάπλασης δημόσιων χώρων που δρομολογεί το τελευταίο διάστημα ο Δήμος.
Επιστροφή