Ο ΔΗΜΟΣ
ΑναζήτησηΕίσοδος Μελών
» Ξεχάσατε τον κωδικό σας
» Γίνετε Μέλος

Γενικά ΣτοιχείαΔημαρχείο Το 2010, σύμφωνα με τις επιταγές του σχεδίου «Καλλικράτης» και βάση του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας, οι πόλεις της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας ενώθηκαν σε μία ενιαία αυτοδιοικητική οντότητα, το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος.

 Η πρώτη Δημοτική Αρχή στην ιστορία του νέου ενοποιημένου Δήμου αναδείχτηκε από τα αποτελέσματα των πρόσφατων Δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2010. Οι πολίτες της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας εξέλεξαν πρώτο, το συνδυασμό της «Νέας Προοπτικής» και την Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη, ως την πρώτη Δήμαρχο της νέας πόλης.

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος διοικείται από 33μελές Δημοτικό Συμβούλιο υπό τη Δήμαρχο και από δύο 11μελή Τοπικά Συμβούλια. Ένα για τη Δημοτική Ενότητα της Νέας Φιλαδέλφεια και ένα για τη Δημοτική Ενότητα της Νέας Χαλκηδόνας.

Τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και του Δήμου Νέας Χαλκηδόνας βρίσκονται υπό καθεστώς συγχώνευσης, μιας και ο νέος αυτοδιοικητικός νόμος απαιτεί την ίδρυση 1 ΝΠΔΔ και 1 ΝΠΙΔ, μέχρι τον Μάρτιο του 2011.